Ανάλυση Κατασκευών

Σύγχρονες μέθοδοι με χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών

Πέτρος Κωμοδρόμος

Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος

Πανεπιστήμιο Κύπρου

Λευκωσία - 2006

ISBN 9963-644-54-6     (685 σελίδες)

Περιεχόμενα Βιβλίου

Πρόλογος Βιβλίου


ΣΗΜΕΙΩΣΗ

Αυτό το βιβλίο έχει χαρακτηριστεί από κάποιους εμπαθείς κάφρους (οι οποίοι, παρά το ότι βρίσκονται στις ύψιστες ακαδημαϊκές βαθμίδες, δεν έχουν καταφέρει να γράψουν ούτε ένα κεφάλαιο βιβλίου στη ζωή τους) ως δήθεν ΠΑΛΙΟΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΕΜΕΝΕΣ ΣΕ ΕΝΑ ΦΩΤΟΤΥΠΑΔΙΚΟ ΤΗΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ, για να το μηδενίσουν και να υποσκάψουν την ανέλιξή μου, από την κατώτατη ακαδημαϊκή βαθμίδα. Αυτή η κακόβουλη δήλωση έγινε παθητικά και ανερυθρίαστα πιστευτή από αξιωματούχους του Πανεπιστημίου Κύπρου που συνεχίζει να τους καλύπτει.

Αυτό το διδακτικό βιβλίο γράφτηκε στα Ελληνικά σε συγκεκριμένα χρονικά πλαίσια, για να καλύψει τις άμεσες ανάγκες στα βασικότατα μαθήματα της ανάλυσης κατασκευών του τότε νεοϊδρυθέντος Τμήματός μας. Το βιβλίο αυτό δεν γράφτηκε για οποιοδήποτε υψηλόβαθμο κομπλεξικό κηφήνα, αλλά φυσικά για τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Κύπρου στην επίσημη γλώσσα του Πανεπιστημίου μας. Για οποιαδήποτε λάθη και ατέλειες, τις οποίες θα προσπαθώ πάντα να διορθώνω σε επόμενες εκδόσεις, απολογούμαι εκ των προτέρων στους φοιτητές μου και τους ευχαριστώ θερμά αποτελούν τη μόνη ευχάριστη νότα, στην πανεπιστημιακή ζούγκλα.

Παρεπιμπτόντως, η ανεξάρτητη αξιολόγηση (peer-reviewed) που έγινε από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ), για λογαριασμό των Εκδόσεων Παπασωτηρίου, μεταξύ άλλων έγραψε: Γενικά πρόκειται για ένα καλογραμμένο βιβλίο με χαρακτηριστική συστηματικότητα στη διάταξη της ύλης του. Η ιδιαιτερότητά του είναι ότι μέσα στον όγκο του διέρχεται, σχετικά συνοπτικά, αλλά με σαφήνεια, όλα σχεδόν τα αντικείμενα της περιοχής της ανάλυσης των κατασκευών. Τα αντικείμενα αυτά διδάσκονται συνήθως σε πολυάριθμα εξαμηνιαία μαθήματα, όπου και χρησιμοποιούνται αντίστοιχα πολλά εξειδικευμένα συγγράμματα.

Μετά την πιο πάνω ανεξάρτητη αξιολόγηση της 1ης Έκδοσης, οι Εκδόσεις Παπασωτηρίου προχώρησαν στην κυκλοφορία της 2ης Έκδοσής του βιβλίου, το οποίο πλέον χρησιμοποιείται, πέραν από το Πανεπιστήμιο Κύπρου, σε τουλάχιστο άλλα 3 Ελληνικά Πανεπιστήμια.

Μέχρι σήμερα παραμένει το πρώτο και μοναδικό πανεπιστημιακό σύγγραμμα μέλους της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου που χρησιμοποιείται από άλλα πανεπιστήμια/πολυτεχνεία, ....συνιστώντας ένα γερό χαστούκι στους προαναφερθέντες κάφρους.


 Διάθεση:

Καντζηλάρης Βιβλιοπωλεία Εξυπηρέτησης Φοιτητών Λτδ

Τ.Κ. 20774, Λευκωσία 1663, Κύπρος

Τηλ. +357-22377133

Ηλ. Ταχ.: kantzila@spidernet.com.cy